top of page

projecten & samenwerkingen

collage A! 13b.jpg

De

Sprekende

Ezels

 

Een experimenteel laagpodium voor poëzie, woord, muziek, standup, hamsterslingeren, ... in 5 steden: Gent, Antwerpen, Leuven, Turnhout en Brussel. Een plek waar je je eerste ervaring kan komen opdoen of nieuw werk kan komen uitproberen. Alles wat je binnen 10 minuten voor elkaar krijgt op onze podia en geen lelijke vlekken achterlaat, is welkom.  

Hebben eerste stappen gezet bij De Sprekende Ezels: Mira, Alex Agnew, Selah Sue, Dez Mona, Stoomboot, Charlotte Van den Broeck.

 

Website van De Sprekende Ezels

Een coproductie met Creatief Schrijven

POËZIE

BORDEEL

Denk sensueel. Denk broeierig. Denk intiem. Het Poëziebordeel plaatst dichters, of beter gezegd, hun stoute alter ego’s, in het weelderig interieur van een fin de siècle bordeel. In privé-lezingen geeft elke dichter van lichte zeden zijn of haar meest intieme woorden bloot in de schemerzone van gedempt licht, sofa’s en chaise longues, terwijl dansers en muzikanten de wachtende klanten vermaken.

Kortom: performance art in een liederlijk totaalconcept. Poëzie gedrenkt in een wellustige avond.

Het poëziebordeel

PB_edited.jpg
12291860_744907442309682_756945538825766

TRAM

DE LUX

Laat je  vervoeren door Tram DE LUX: een uniek rijdend café met aan boord een gezellige bar, een heuse bibliotheek en een podium met piano en haardvuur! Bestel een drankje, laat je langzaam door de stad glijden, en geniet van een verrassend intiem optreden.

UPDATE: Op dit moment kunnen we helaas geen ritten aanbieden. We hopen Tram DE LUX zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen.

Een coproductie met De Klopperij.

TEA

& POETRY

Tea & Poetry staat garant voor een middag vol gezelligheid en poëtische verwennerij. Je gasten worden bedwelmd door sferische poëzie én een heerlijk geurig theebuffet. Op een bedje van scones met jam & clodded cream, serveren dichters als Stijn Vranken, Moya de Feyter, Peter Holvoet-Hanssen, Charlotte Van den Broeck, Max Temmerman, Carmien Michels of Runa Svetlikova hun mooiste werk. Een Tea & Poetry duurt ongeveer anderhalf uur en omvat twee voordrachten van de dichter. Tussenin: Tea Time!

Een productie van VONK & Zonen.

htp.jpg
PVDP2.jpg

partij voor de poëzie

De Partij voor de Poëzie is een partij met slechts één programmapunt: Meer poëzie. Altijd. Overal.

Een los-vast collectief van meer dan 50 dichters in 15 verschillende talen. Grote namen, beginnende schrijvers, iedereen gelijk, iedereen anoniem. Samen schrijven ze op regelmatige basis een ‘Signaalgedicht’. Een moderne kettingbrief waarbij elke dichter voortschrijft op de impulsen van de vorige regels en waaruit poëzie steeds veelmondig spreekt.

Een productie van VONK & Zonen.

de eenzame uitvaart

‘De eenzame uitvaart’ is een literair en sociaal project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart komen voordragen. Het is een laatste saluut aan mensen die meestal uit de boot vielen tijdens hun leven en dan ook zonder aanwezigheid van familie of vrienden worden begraven. Er is enkel nog het kleine ritueel: de kist op schragen, de bloemen en het gedicht.

Een productie van VONK & Zonen.

EU.jpg
bottom of page